Suora

SuoRa

SuoRa on suomenhevosen ratsastuskäyttöä edistävä yhdistys.
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa suomenhevosten ratsukäytöstä kiinnostunut.

Liity >>

t. Kankalon Moona (i. Pellervo, ei. Vilon Veto), s. 2010.

Näyttävän näköinen, iso ja raamikas. Ostettiin meille suoraan kasvattajalta pääasiassa siitoskäyttöön, mutta ei ole tiinehtynyt. Meille tullessaan tamma oli täysin kouluttamaton, nyt ratsutettu ammattilaisten toimesta ja tällä hetkellä pienessä ratsastuskoulussa tuntihevosena, johon ei kuitenkaan herkkyytensä ja kokemattomuutensa vuoksi sovellu. Ratsastuksellisesti simppeli ja asiallinen. Esteitä ei ole paljonkaan hypätty viime aikoina, mutta siihen hevosella on selvästi lahjoja, rohkeutta ja intoa. Yksi 70 cm luokka hypätty kisoissa. Meillä kotona maastoiltu.

Luonteeltaan rauhallinen ja asiallinen käsitellä. Kuitenkin selvä johtajatamma, jonka luottamus täytyy ansaita. Vaatii siis kokeneen ja hevosmiestaitoisen käsittelijän. Rokotettu, madotettu, hampaat raspattu ja kaviot huollettu säännöllisesti. Menee suoraan traileriin ja matkustaa hyvin. Todella hieno tamma, jota kaikki ammattilaiset ovat kehuneet, mutta sitten ne miinukset: röntgenlöydökset molemmista takapolvista, joita ei kuitenkaan ole oirehtinut kohtuullisessa käytössä ollessaan. Eläinlääkärin arvion mukaan ei välttämättä haittaa käyttöä, mutta varmaksi ei tietenkään voi sanoa. Kintereet ja kaviorustot priimat. Muuten ollut täysin terve meillä ollessaan.

Raskain mielin on vaan todettava, ettei omat rahkeet riitä pikkulapsiarjen, oman pihattotallin ja päivätyön lisäksi enää tälle hienolle tammalle. Voisin tämän ensisijaisesti antaa jollekin kilparatsastajalle tai tavoitteelliselle harrastajalle ratsastettavaksi ja kilpailtavaksi, mutta tietyin ehdoin. Mikäli tällaiselle diilille ei ole kiinnostusta, myös myynti tai vaihto siitokseen soveltuvaan suomenhevostammaan tulee kyseeseen. Hevonen on tällä hetkellä Salossa, jonne se voi jäädä kohtuullisella tallivuokralla tai voin sen myös ottaa meille kotiin Uudenkaupungin Lokalahdelle. Myös muu Etelä-Suomi on ok. Olen avoin erilaisille yhteistyödiileille, ehdota rohkeasti. Saa myös jättää järkevän ostotarjouksen.

t. Kittilän Kastanja (i. E.V. Jovankka, ei. Tatanka) s. 4.5.2017

Kiltti, rauhallinen ja helppo tämänkesäinen tammavarsa. Isä pienhevos- ja ratsusuunnalle kantakirjattu kimo E.V. Jovankka ja emä ruunikko erittäin hyvän laukan ja estekapasiteetin omaava Teerisalon Elviira. Kassu-varsa on meidän ensimmäinen kasvatti.

Väriltään nyt rautias pyrstötähdellä ja sukilla, mutta muutamia kommentteja on kyllä tullut varsan mahdollisesta kimoutumisesta… Harjassa ja sisäreisillä harmaata, hännässä mustaa ja rungossa melko paljon valkoista sekakarvaa. Perushoitotoimenpiteet onnistuu, varsa on madotettu ja sirutettu. Kulkenut emän kanssa trailerissa.
Kassusta tulee todella hieno harrastuskaveri lajiin kuin lajiin! Hp 3200 euroa (sis. Alv 24%) tai tarjous. Tarjoa rohkeasti! Vaihdossa voi ehdottaa myös siitokseen soveltuvaa hyvärakenteista suomenhevos- tai minishettistammaa.

Yhteydenotot ja lisätiedot Laura 040-5079310 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.