Suora

SuoRa

SuoRa on suomenhevosen ratsastuskäyttöä edistävä yhdistys.
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa suomenhevosten ratsukäytöstä kiinnostunut.

Liity >>

Suomenratsut ry:n hallitus on huolissaan keskustelusta suomenhevosen aseman muuttamisesta ja aliarvioinnista Hevosopistolla.

KYSYMYS HEVOSOPISTON HALLITUKSELLE Jakelu: Hevosopisto Oy:n hallituksen jäsenet

Tiedoksi: Suomen ratsastajainliitto ry:n hallitus, Suomen Hippos ry:n hallitus, Opetushallitus, Maa- ja metsätalousministeriö, Eduskunnan hevosystäväinseura, Ypäjän kunta, Jokioisten kunta, Forssan kaupunki.

Suomenratsut ry:llä ja Hevosopisto Oy:lla on yhteistyösopimus koskien suomenhevostapahtumia sekä  suomenhevosleirejä. Suomenratsut ry markkinoi Hevosopiston suomenhevostapahtumia omilla kanavillaan.

Suomenratsut ry haluaa kysyä Hevosopisto Oy:n hallitukselta seuraavaa:

1. Minkälainen suunnitelma suomenhevosen jalostuksesta ja kasvatuksesta on laadittu Hevosopistolle? Onko vaarana, että harvinaisia sukulinjoja kuolee sukupuuttoon?

2. Kuinka Hevosopisto tuo esille suomenhevosen arvostuksen toiminnassaan?

3. Miten Hevosopisto aikoo varmistaa suomenhevostapahtumien jatkumisen Hevosopistolla?

4. Miten Hevosopisto varmistaa oppilaitoksena riittävän määrän turvallisia opetushevosia opiskelijoiden käyttöön?

Suomenratsut ry on pyytänyt, että Helsinki International Horse Show:ssa otetaan esille suomenhevosen asema. Lisäksi Suomenratsut ry pyytää Hevosopiston hallituksen puheenjohtajaa Thomas Steniusta Suomenratsut ry:n syyskokoukseen 11.11.2018 klo 11 Ratsastuskeskus Ainoon selvittämään jäsenistölle tilannetta tarkemmin.

Suomenratsut ry on 1500 jäsenen valtakunnallinen ja Suomen Ratsastajainliiton alainen ratsastusseura. Suomenratsut ry

on perustettu  vuonna 1973. Suomenratsut ry:n tehtävänä on edistää suomenhevosen ratsukäyttöä. Lisäksi yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä Suomenhevosliiton, Suomenpienhevosyhdistyksen sekä Työhevosseuran kanssa. Suomenratsut ry järjestää Hevosopistolla ratsastusleirejä ja joka toinen vuosi jalostusoreille tarkoitettua Orisuoraa sekä osallistuu luomansa tapahtuman Suomenratsujen Kuninkaallisten järjestämiseen ja kehittämiseen.
Suomenratsujen kuninkaalliset Ypäjällä on Suomen toiseksi suurin hevostapahtuma ja kokoaa yhteen 500 ratsukkoa sekä 5000-10000 katsojaa paikan päälle Ypäjälle. Suomenratsut ry organisoi suomenhevosten Kasvattajakilpailua 6-vuotiaille suomenhevosille. Kilpailun lähtömäärät ovat vuosi vuodelta kasvaneet ja palkintojen määrä on lähes 20 000 euroa/ikäluokka. Suomenhevosten mestaruuskilpailuihin osallistuu aiempaa enemmän ratsukoita. Suomenhevosten taso kilpailuissa on noussut ja mm. kouluratsastuksessa nähdään yhä enemmän ratsukoita vaativalla tasolla. Lisäksi Suomenratsut ry jakaa ratsastuskilpailuiden järjestäjille Suomen Hippos ry:n tukemia Prix de Suomen Hippos- luokkia. Suomenratsut ry tukee 2- tason kilpailunjärjestäjiä sekä palkitsee suomenhevosten kasvattajia ja menestyneitä ratsukoita.
Hevosopistolla on pitkään kasvatettu suomenhevosia ja säilytetty ainoan alkuperäisrotumme harvinaisia sukulinjoja. Valtion Hevossiittola, jonka jatkaja Hevosopisto Oy:kin on, on perustettu alun perin hevosjalostusta edistämään.  Suomenhevonen toimii myös hyvin opiskelijoiden käytössä.
Suomenhevosen kysyntä ja kilpailukäyttö on viime vuosina yleistynyt. Suomenhevosen monipuolinen käyttö niin kilparatsastuksessa, raviurheilussa kuin harrastuksena tai hevosavusteisessa toiminnassa on kasvanut. Hevosten hinnat ovat korkeita ja suomenhevosille tarkoitettuja kilpailuita arvostetaan.
20.10.2018 Suomenratsut ry:n hallitus