Suora

Kuvitus vaasu

SuoRa

SuoRa on suomenhevosen ratsastuskäyttöä edistävä yhdistys.
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa suomenhevosten ratsukäytöstä kiinnostunut.

Liity >>

2015 5v laatu ypj hemmo laatu 5v 1 ypj 06092015 Suomenhevosten laatuarvostelu käynnistyi vuonna 1994, jolloin sitä alettiin järjestää vuosittain Nurmijärvellä "Nuorten suomenhevosten katselmus" -nimellä. Alkuun mukana olivat ikäluokat yksivuotiaista kuusivuotiaisiin, mutta tapahtuman kasvettua edelleen nuorimmat ikäluokat pudotettiin pois - yksi- ja kaksivuotiaat osallistuvat varsanäyttelyihin.

Kun Suomenratsujen Kuninkaalliset käynnistyi vuonna 2002 Suomenhevosviikonloppuna, muutti Nuorten suomenhevosten katselmus samalla nimeään ja paikkakuntaa: Laatuarvosteluun Ypäjällä osallistuivat nyt 3-5-vuotiaat suomenhevoset. Kuusivuotiaille käynnistettiin samanaikaisesti oma ratsastuskilpailu, Tapiola-kasvattajakilpailu koulu- ja esteratsastuksessa.

Laatuarvostelu on saavuttanut suurta suosiota nuorten suomenhevosten omistajien keskuudessa ja on tarjonnut hyvän näyteikkunan nuoriin ratsunalkuihin. Jotta yhä useammalla nuorella (kolmi- ja nelivuotiaalla) suomenhevosella olisi mahdollisuus osallistua Laatuarvosteluun lähempänä kotitalliaan, on osallistujille järjestetty vuodesta 2007 keväiset karsinnat viidessä paikallisessa hevosalan oppilaitoksessa. Karsintojen parhaat jatkavat syksyiseen finaaliin.

Laatuarvostelusta: http://www.hevosopisto.fi/fin/tapahtumat/suomenratsujen_kuninkaalliset/laatuarvostelu/

Lisätiedot ja tulokset Hevosopiston sivuilta.