Suora
Ei tapahtumia

SuoRa

SuoRa on suomenhevosen ratsastuskäyttöä edistävä yhdistys.
Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa suomenhevosten ratsukäytöstä kiinnostunut.

Liity >>

Suomenratsujen kasvattajakilpailua kuusivuotiaille suomenhevosille on käyty vuodesta 2003, perinteisesti Suomenratsujen Kuninkaalliset -viikonlopun yhteydessä syyskuussa Ypäjällä. Kasvattajakilpailulla pyritään rohkaisemaan suomenhevosten ratsukasvatusta sekä tarjoamaan nuorille hevosille tavoitteita ratsukoulutusurallaan. 

Kasvattajakilpailun kokonaispalkintosumma on lähes 20 000 euroa (v.2017). Summa koostuu hevosten osallistumismaksuista ja sponsorirahasta. 

Esimerkiksi kummankin lajin - este- ja kouluratsastuksen - voittaja saa vuonna 2018 3.920€.

Voittosummasta 25% osoitetaan kasvattajalle ja loput 75% omistajalle. Voittopotti on kasvanut nopeasti sillä vuonna 2011 pääpotti oli 2000 €, joka sekin jo vallan mukava summa. 

Ilmoittautumismaksuja on kerätty vuodesta 2003 lähtien. Hevoset ilmoitetaan kilpailuun jo pikkuvarsoina ja maksut kerätään pieninä erinä vuosittain. Kertynyt raha jaetaan kilpailupalkintoina kasvattajakilpailussa sille ikäryhmälle joka rahan on kerryttänyt.

Kilpailua sponsoi:
BlackHorse Logo 2018 pienempi

HUOM!
Suomenhevostalkoiden lupauksen lunastus:
- Suora maksoi kasvattajakilpailun ensimmäisen erän v.2014 syntyneille varsoille, joilla on joko isä tai emä kantakirjattu R-suunnalle. Näille varsoille ei siis lähetetty lainkaan yksivuotislaskua. P-jälkeläisten varsat saivat laskut normaalisti, Pienhevosyhdistys osallistui suomenhevostalkoisiin lupaamalla pienhevosille erikoisrahapalkinnot kilpailuun. Palkintopotti kasvaa vuosi vuodelta, kannattaa osallistua!
 


Säännöt